2003.243 Albatros 001 web

Albatros

luxe appartementen aan het stadspark

Opdrachtgever:
Priminvest
Locatie:
Antwerpen
Periode:
2003-2006
Oppervlakte:
5.600 m²

Het appartementsgebouw is gelegen aan het stadspark nabij het centrum. Deze uitzonderlijke ligging, met een ruim zicht op het park, vroeg om een specifieke gevelbehandeling om de relatie met het park te intensiveren.  Het Jenga spel was dé inspiratiebron voor het ruimtelijk concept.  De verschuivende gevelvolumes, de in- en uitspringende verdiepingshoge raampartijen en de natuurstenen gevelbekleding versterken het idee van een monoliet met uitsnijdingen. 

2003.243 Albatros 002 web

De expressiviteit van deze gevel staat in schril contrast met de modernistische promotiearchitectuur van de 20 ste eeuw en sluit meer aan op de expressiviteit van de 19de eeuwse gevels.  Het is een van de eerst gevels waar we het PSC (pull slide en cut) principe hebben toegepast. De verspringingen zorgen voor de speelsheid, de uitsnijdingen zorgen voor de expressie, de schaduwwerking en de herkenbare menselijke schaal. 

De gevelomsluiting werd in detail uitgewerkt. De raamprofielen en de glazen geklemde borstweringen werden volledig weggewerkt onder de vloerpas. De gelijmde kamerbrede beglazing en de geklemde glazen borstweringen die aan de binnenzijde onder de vloerpas werden geplaatst, zorgen voor een optimale transparantie en een adembenemend zicht op het stadspark. 

2003.243 Albatros 003 web

2003.243 Albatros 004 web