19_014_SVG_Hortensia_CAM A_02_web

Hortensiahof

wonen in het park v2.0

Opdrachtgever:
Steen Vastgoed
Locatie:
Kapellen
Periode:
2017-2022
Oppervlakte:
3.516m² bovengronds, 1.317m² ondergronds

De site van het HORTENSIAHOF ligt in een zeer rustige, groene en bosrijke omgeving, op een boogscheut van het centrum van Kapellen.  De vroegere feestzaal’ Hortensiahoeve’ zal plaats maken voor 12 riante appartementen welke zich openvouwen naar het zuidwesten van het perceel. 

De positie werd na een grondige analyse van het gemengd loofbos en de open ruimten weldoordacht gekozen zodat er geen waardevolle bomen dienen te verdwijnen en de bestaande open vlakte maximaal benut wordt.  Het bouwvolume wordt trapsgewijs ingeplant met een ideale zuidwest bezonning en zicht op het parkgebied.  De nieuwe residentie nestelt zich harmonieus in zijn omgeving zonder deze te storen.

19_014_SVG_Hortensia_Cam D_web

19_014_SVG_Hortensia_Cam F cutout _web

De ruime en horizontaal geaccentueerde terrassen krijgen elk hun individualiteit door de specifieke vormgeving en afwerking.  Hierdoor ontstaan ruime  privatieve zonnige cocons. De slaapvertrekken bevinden zich allemaal aan de bosrijke noordzijde.

Architecturaal wordt deze millefeuille van horizontale belijningen en boven elkaar geschoven appartementen uitgevoerd in duurzame en warme materialen.  De horizontale belijning wordt benadrukt door de gelinieerde gevelsteen, de  betonnen terrassen en de glazen balustrades.  De uitgepuurde detaillering en rijke materialisatie wordt consequent in het gebouw doorgetrokken. 

19_014_SVG_Hortensia_Cam G cutout _web