284 sporthal Hove 001 reserve web

Sportpark Hove

verbouwing sporthal

Opdrachtgever:
Gemeente Hove
Locatie:
Hove
Periode:
2009-2012
Oppervlakte:
2.420 m²

De bestaande sporthal van Hove vertoonde ernstige bouwfysische problemen. Na een voorstudie door arcade werd beslist om een grondige renovatie op te starten. De bestaande kleedkamers aan de straatkant werden afgebroken, de hal zelf werd grondig vernieuwd en de cafetaria aan de achterzijde kreeg een nieuwe buitenschil.

Het ontwerp zocht het evenwicht tussen eigenheid en uniformiteit in relatie tot het aanpalende rode volume van het jeugdontmoetingscentrum, JOC. Er werd gebruik gemaakt van wit architectonisch beton in de gevel. De luifels voor de fietsenberging en de inkomhal, die indirect verlicht worden, geven een speelse toets aan het strakke volume. 

284 sporthal Hove 002 web

284 sporthal Hove 004 web

In samenwerking met de nutsmaatschappij eandis werd een energieaudit gedaan van het project. Er werd geopteerd voor energiezuinige daglichtgestuurde verlichting, HR ketels met zeer kleine leidingsverliezen, regenwaterrecuperatie, ventilatie met warmterecuperatie, … . Daarnaast werd gekozen voor elektriciteitsopwekking met fotovaltaïsche panelen.

Het programma omvatte het maken van nieuwe kleedkamers, een nieuwe danszaal, een nieuwe vergaderruimte en de renovatie van de bestaande sporthal en judozaal. Het resultaat is een duurzaam en efficiënt gebouw met een gezond binnenklimaat.

284 sporthal Hove 005 web

284 sporthal Hove 006 web

284 sporthal Hove 007 web