1076 Westville 001 website

Westville

wonen met uitzicht

Opdrachtgever:
Vooruitzicht
Locatie:
Antwerpen Linkeroever
Periode:
2021-2025
Oppervlakte:
15.949 m² bovengronds, 7.012 m² ondergronds

Ism. Avantgarden

Het project Westville speelt zijn unieke ligging - op de overgang tussen park en buurt - ten volle uit. De troeven van de buurt linkeroever worden erin versterkt. Het combineert the best of both worlds: stad én groen; levendigheid én rust.

1076 Westville 004 website

Groene plint
Het wonen in een groene omgeving wordt vertaald in de massieve plint van de gebouwen. Deze is opgebouwd uit metselwerk pijlers in groene, aardse tinten. De terrassen van de woningen zijn omsloten en intiem. De weelderige begroeiing in de tuin neemt de hoogte aan van de gebouwplint. Bijzondere aandacht gaat naar de rijkelijke inkomhallen: ze maken steeds de verbinding tussen straat- en tuingevel en garanderen zo een vlotte toegang tot de tuin die de bewoners delen. 

Heldere leefterrassen
De hoger liggende verdiepingen zijn ijl en helder en worden uitgevoerd in wit metselwerk en architectonisch beton. De architectuur wordt gedefinieerd door de langgerekte leefterrassen die toegankelijk zijn vanuit verschillende ruimtes van de woningen. Men heeft er een heerlijk uitzicht.

Park, living en city
De drie gebouwen hebben elk een eigen karakter. Het kleinste gebouw “park” is gericht op de groene tuin en de buurt. Het tweede gebouw “living” heeft de grootste appartementen en op het zuiden gerichte terrassen. Het derde en hoogste gebouw “city” heeft kleinere woningen en focust op de vergezichten over stad en Schelde.

1076 Westville 003 website